Lainaa sisustamiseen 2020-09-10

Kaipaatko kotiisi uutta ilmettä, joka sopisi paremmin vuodenaikaan? Oletteko juuri rakentaneet tai rempanneet koko asunnon, ja nyt olisi viimeistelyn eli sisustuksen aika?

Monen muunkin unelmissa siintää ihanasti lämmittävä kakluuni, tuliterä keittiö tai uudet, tummemmat laudoitukset saunaan. Sisustamiseen käytetään Suomessa rahaa ja aikaa, ja viime vuosina kodista on todellakin tehty ihmisten linna. Siellä viihtyä ja rentoutua - ja siitä halutaan omannäköinen. Joskus tie kodin ilmeen parantamiseen käy sisustamisen kautta. Rahat saattavat kuitenkin olla tiukilla.

Yleensä lähes kaikkeen kulutukseen suosituksena on, että ensin kannattaa säästää rahat ja sitten vasta käyttää. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, kannattavaa eikä käytännöllistä. Tällöin useimmat turvautuvat ainakin osittain lainaan.

Vaihtoehtoina ovat usein pankkilaina tai kulutusluotto. Tärkeintä on miettiä, millainen laina sopisi sinun taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten: minkälaisen summan haluat lainata ja millaisella takaisinmaksuajalla?

Suurin osa meistä ei esimerkiksi tarvitse sisustamiseen 60000 € lainaa, vaikka sellaisiakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Kun vertailet lainoja, kiinnitä huomiota erityisesti kokonaiskustannuksiin eli siihen, paljonko laina tulee sinulle kokonaisuudessaan maksamaan. Pelkkä alhainen korko ei esimerkiksi välttämättä ilahduta, jos lainaan kuuluu esimerkiksi monen sadan € niin sanotut lainanavausmaksut.

Arkisto