Kuinka kalliiksi paheesi tulevat? 2020-09-10

Kaikilla meillä on paheita... Yksi pitää suklaasta, toinen oluesta, kolmas tupakasta. Jokainen aikuinen ihminen on itse vastuussa omista tekemisistään, eikä tämän tekstin tarkoituksena ole saarnata tupakan tai sokerin vaaroista, vaan pohtia paheitamme puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, paljonko rahaa niihin harmittomilta tuntuviin kahvikupposiin meneekään vuositasolla? Entä paljonko rahaa vuosien saatossa kertyisikään, jos paheisiin käytetyt rahat säästäisi tai sijoittaisi?

TV-paketit ovat todella suosittuja, mutta niiden merkittävät kuukausittaiset kustannukset ovat luultavasti ne, mistä maksamme turhaan. On tietysti olemassa tapoja säästää tässäkin: esim. kilpailuttamalla tai vaihtamalla palveluntarjoajia tai operaattoria, tai jopa soittamalla yrityksen asiakaspalveluun ja valittamalla.

Vaikka siirtyminen netin suoratoistopalveluihin kuulostaa helpolta, totuus on, että suurin osa meistä, jotka kokeilevat kanavapaketteja unohdamme peruuttaa ne. Monet kanavapaketit tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, jonka jälkeen voi olla hankala muistaa peruuttaa ne. Tämä on yleinen sudenkuoppa, johon moni meistä lankeaa.

Kalleimmista paheista luopumalla ja säästyneet rahat sijoittamalla voi siis vuosien saatossa tienata asunnon tai parin Teslan verran rahaa. Myös pelkästään säästötilille rahat laittamalla ajan kuluessa säästyy kymmeniä tuhansia euroja.

Aloita säästäminen jo nyt!

Arkisto